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QUESTION:  
 
When may the City require the removal of temporary on-site 
subdivision signs in a subdivision. 
 
 
OPINION: 
 
The placing of temporary on-site subdivision signs is governed by 
Section 14-34-8A.24.a of the City Zoning Code which provides: 
 
24.  On-Site Subdivision Advertising:  A temporary sign used to 

advertise a recorded subdivision.  The sign is located on 
the premises. 

 
a)  Such signs may be maintained for a period of three (3) years 

or until all of the lots in the subdivision are sold, 
whichever occurs first; extensions to 3 year time limit may 
be requested from the Planning and Zoning Commission. 

 
Under this code provision, the signs shall be removed once all of 
the lots are sold or at the end of three years, whichever occurs 
first.  The question becomes what is the meaning of the term 
"sold".  It would appear that the intent of this provision is to 
terminate on-site subdivision advertising at the time that the 
developer is no longer selling houses. 
 
Based on that intent, it would be our opinion that at the time 
the Developer has sold the last house in a subdivision, the city 
may direct the removal of the sign within a reasonable period 
thereafter. 
 
If you should have any questions, please do not hesitate to 
contact me. 
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