
 
 
 
 OFFICE OF THE CITY ATTORNEY 
 
 OPINION NO. 93-08 
 
TO:  Philip V. Bloom, Development Services Director 
 
FROM: Stephen M. Kemp, City Attorney 
 
DATE: October 6, 1993 
 
SUBJECT: Opinion on A.R.S. §28-1410. 
  
 
QUESTION:  
 
Does A.R.S. §28-1410 exempt certain vehicles from City ordinance 
requirements pertaining to vehicles. 
 
OPINION: 
 
No.  A.R.S. §28-1410 provides: 
 
 A motor vehicle eligible for licensing pursuant to chapter 

3, article 2 of this title or section 28-380 shall not be 
considered an abandoned vehicle and seized pursuant to this 
article or any ordinance authorized by this article while 
such vehicle is stored or maintained on the vehicle owner's 
private property. 

 
This intent of this statute is that vehicles which are maintained 
on private property and that are eligible for licensing as 
historic vehicles or street rods may not be defined by a city as 
abandoned.   
 
The City draws its power to enact Section 6-6-2.B.1 from 
Article 1, Section 3 (14) of the Peoria City Charter and A.R.S. 
§9-276.  It is clear that this statute does no evidence any 
legislative intent to preempt the authority of charter cities or 
to repeal the provisions of A.R.S. §9-276.  Therefore, it is our 
opinion that Section 6-6-2.B. is not preempted and may be applied 
to the storage of older vehicles, including those that could be 
registered as historic vehicles or street rods. 
 
If you should have any questions, please do not hesitate to 
contact me. 

                     
    1 Now section 17-29, Peoria City Code (1992). 
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